BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

followers

Sunday, June 12, 2011

untunglah~~

aku selalu bajet baik/gentle
itu sangat betul, aku tak nafikannya
aku fikir kriteria gentle-gentel"gentle" tu paling wajib dimiliki seorang lelaki
tapi aku bukan maksudkan gentle yang auw auw tu
dan bukan gentle di ranjang...
ganas betul sampai bengkok-bengkok katil tu

tapi maksud aku gentle yang boleh buat teman kita bahagia bila bersama

macam-macam cara aku belajar untuk manage diri 
supaya jadi insan yang bersikap "gentle"

walaupun aku rasa mustahil,
sedangkan jumpa MCD pun rakus macam kucing ajak mengawan, 
ada hati nak jadi gentle,
macam nonsense je.

antara benda gentle yang aku rasa gempaklah kalau aku kuasai:

1. memasak 

2. menulis sajak

3. menyanyi lagu-lagu sayu untuk awek

4. pakaikan sweater sewaktu awek sejuk

5. bagi makcik mengandung dan geng-geng kurang upaya seat kat dalam bas dan keretapi

6. tidak kesah awek lentok kepala kat bahu masa drive walaupun ushar muka awek time tidur selekeh keluar air liur meleleh


7. menari dengan power ikut irama tarian wedding putera williams

8. tangkap gambar langit cerah atau sungai yang jernih, pastu hantar gambar melalui MMS kat awek


9. nampak sampah, tolong kutipkan (lelaki memang sukar buat begitu)
kalau jumpa dia ni, tolong kutip sekali buang dalam tong sampah paling shit


10. tak main-mainkan perasaan mamak mintak order


11. tolong angkatkan buku dan fail lecturer tanpa tunjuk baik depan awek-awek lalu lalang


12. ushar awek dengan sekali pandang (memang sukar)


13. tidak tengok blue dalam konteks sebagai hobi masa lapang


14. muka legend, hati cute


15. tidak menampar kucing yang cuba mintak makanan dari kita


16. tidak mencarut bila angry birds sendiri tak mampu musnahkan makhluk-makhluk hijau


17. bawa awek di sebelah kanan semasa berjalan berdua-duaan (maksiat-maksiat)


18. mempunyai chest yang besar dan gentle (aset penting lelaki)


19. ragging junior dengan slow slow.. jangan tunjuk kuat sangat dengan sepak terajang


20. tidak menconteng "i was here" dan menjual publisiti murah dengan meletak nombor telefon di tandas-tandas KTM
ini tandas ke neraka?
hmm cakap jer banyak nak jadi gentle lah, itulah, inilah
tapi apa pun tak boleh

untunglah yang ada gepren

nak buat camne?
muka tak siap,
duit tak cukup berkepok,
body tak macam the rock

cuci mata pandang couple makan abc kat seksyen 2 je lah yang mampu aku buat

mungkin bila aku praktiskan ke"gentle"lan aku,
mungkin ada yang nak berkepit

buat masa ni, awek artis jepun la peneman  hari-hari aku
untunglah muka lawa
nak buat camne kan?

untunglah mereka yang ada gepren


8 komen...:

Azmira Yusof said...

wahh romantik . tp jgn lak hipokrit dpn aweks ..


aweks xske laki menunjuk2 .. tp jd yg sebenarnye

dhilla nazli said...

la.. cepat la memnuhi kriteria2 tuh...
pastu dhilla cop awak.. ahahaha =P

Yuuki Taiyou said...

perlu ke girlprrenn?

combi said...

haha..chayok!

hans0 said...

azmira: yeahh, saya kan cuba yang terbaik.. cewah tetibe semangat

dhilla: wah, kau kena pandai memasak dulu

yuuki: aishh, wajib tau.... kalau tak takde istilah gepren kat dunia ni

combi: hehe bukan chayok, sebenarnya "jia you"... hasil tusyen chines language

Siti Arfah said...

Wah. Ehe. Btw, be sukses lam sume prkra yg awk nk wt. Aslkn x mlnggr syariat islam. :). Em lme xmnjenguk sini. Salam ziarah ya !^^,

azana said...

xde gepren pom xpe..... janji hati senang... Jika kamu xde gepren sampailah kamu ada isteri... u r great man...

frantiqueene said...

nice! awal2 memang lah lelaki boleh jadi gentle gila!! tapi da lame2... perempuan pulak kena jadi gentle kat lelaki.. ape crita plak?? hahah... :) cayelah cakap aku.. baik ko simpan angan2 gentle ko tu untuk isteri kau... xbaik jadi gentle dgn sebarang perempuan.. haha..
anyway, angan2 yang bagus! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...