BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

followers

Monday, September 6, 2010

wah, aq dah maju!!


Haha… 1st entri aq sebagai seorang blogger….
Yah, betul…. Dah lama aq fikir..
Dan keyakinan aq dah terbina…
Betul… aq memang yakin…
mata aq bersinar-sinar…
Aq kaku…
Seketika….
Sedang berfikir….. dan tidak senyum….
Walau senyum itu sedekah….
Kenapa nak bersedekah waktu-waktu getir ney….
Masa berdepan pengetua pun xpnah serius…
Aku hanya gelak ketawa…
Mungkin aq fikir aq cool….
Mungkin dia (pengetua bernama En Zakaria) pun fikir benda sama…
Tapi ternyata dia tak…
Dia rotan aq…
Aq sedih sesedih Nur Kasih semasa ditinggalkan kekasihnya…
Masa itu aq baru berumur 9 tahun…
Jahat sangatkah aq….
Mungkin tidak…
Tapi mungkin cool….
Bukan itu aq nak cerita… lemahnya ingatan aku…
Macam diserang Alzhiemer pulak (baru baca buku bio tadi depan ibu-sebagai bukti)


Ok, hari ni pagi…


Sedang aq mendengar lagu seloka hari raya (apisz ad bagi kad raya yg ad lagu 2…)
Yah, mestilah lagu raya, sekarang bulan puasa…
Walaupun raya ney aq xsupport sangat…
Sebab Melayu suka lebih2…
Makan sampai gemuk… gemuk macam jiran depan rumah… nama dia sobri…
Sedang aku mendengar….
Lagu 2 lama… sebab aq ulang banyak kali… sebab nak nyanyi jerit2….
Tiba-tiba aku terjatuh…
Tadi aku baring….
Mata aku tepat focus kat bawah katil…. Aq xrabun… jadi mata ni clear je..
Tapi xtengok perempuan yang menjolok mata… dosa….
Ad sebuah buku…. Buku akak aq… buku karangan…. Wrna coklat…
Perasaan nak buka kuat…. Nak bandingkan diri ngan akak….
Dia cool atau x?? nape mesti cool… aduh!!
Oh kejap…. Lagu tadi dah xdengar… dah ada benda baru lagi best… although it’s brown
Yeahh muka surat lima- karangan tentang kepentingan blog….
Ak xbaca…. Aq terus tengok bawah sekali…. Mesti ad sign warna merah…
Betul sangkaan aq…. Ya Allah hebatnya akak aq…
Dye dapat markah penuh… aku lantas teruja…..


Muktamad…


Aq mesti wat blog…. Mesti!!


Apa agaknya yang akak aq tulis???


baiknya cikgu2 dahulu....

4 komen...:

hazim2gaban said...

eh eh eh...

mcm kenal lah gaya pembuat blog nih

hans0 said...

haha... shh jgn ckp kuat2... ckp dlm selimut je

Shazmir said...

ko tgk..
ade org tuh just bg komen je..
tapi malas nk follow kawan sendiri..

hans0 said...

haha
sini xley gado..
ad security guard...
bukan pak guard...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...