BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

followers

Friday, May 27, 2011

UITM di hatiku

perghh.. tajuk skema jer
sebab ini persediaan aku jadi skema
untuk makluman aku ialah pelajar UITM
style kan? ada liyana jasmay kat sini.
dan ianya di shah alam

perghh shah alam bai, 
bersepah tempat lepak makan malam-malam 
lagi-lagi kolej aku kat luar kampus
boleh tengok channel hbo 18 ke atas kat kedai mamak
takpun, tengok man utd menang bola dengan riaknya
dan boleh layan brotherjon john cena lambai-lambai tutup bukak muka
itulah cabaran yang bakal aku tempuh
nak lepak ke nak kena sepakk?

kawalan nafsu memang fail tahap F
aku pantang diajak, mesti nak join sekepala
universiti kat bandar, bodohla kalau tak meronggeng
lagi-lagi MARA bagi duit poket melimpah ruah

tapi tadi aku pikir,
bila tengok balik jadual belajar 
macam tefakk


setiap bulan ada exam and test
 tak campur quiz, study group dan bagai

tabung hulurkan simpati dan air mata memang disediakan untukku

anyway, baru ni aku dengar ucapan Dato Sahol, chancellor UITM secara live
air liur tempias semua kena aku

bila dengar cerita pengorbanan yang dia sampaikan
 dan harapannya pada anak bangsa,
aku kagum dan sigh sebentar

mungkin ada ruang untuk aku berjaya
walaupun risiko macam celaka aku terima
usaha, doa dan redha terhadap Ilahi jalan penyelesaiannya

belajar akan start isnin ni

aishh gatal je mulut nak mencarut







question and answer
UITM tu memang untuk budak melayu kah?
aku baru tahu siot

pesanan ringkas
duit MARA kasi banyak
ada awek mana-mana nak kepit ngan aku?
haha

mood
man u champion!

kagum sebentar
awek free hair buat cuci mata banyak giler






















-aku rasa semangat aku ni mula-mula jelah-
-masuk nex month, dah jadi gampang kot-





12 komen...:

Yuuki Taiyou said...

baru tau ke UiTM utk Melayu?

hheeehe..kan ramai kan free hair..Melayu tau..
oh ye, dah baca definisi Melayu ikut Perlembagaan?

cewiki cewiki

NaRuFiQ said...

part uitm tu r paling kuat....siyes suara aku hilang...perghh

Anonymous said...

kita...
jgan mudah trlupa..
prjuangan pngorbanan ank bansa....

aunisajea said...

follow ur blog .. follow me back ,,
http://langauhanguslahkawan.blogspot.com/

aunisajea said...

follow ur blog .. follow me back ,,
http://langauhanguslahkawan.blogspot.com/

Adibah faizah said...

Hey..hey..bdak uitm..
nyanyi sikit..~Uitm di hatiku~..:P

Anonymous said...

wow,
gud lark..
duit banyak tu boleyh simpan kot..
buat beli kereta, motor..
supaya mudah di kemudian hari..

sYaza said...

huwahahha..oowwhh patut la ckp uitm d best...keh keh keh...xnak xnak...UTM jugak d best~miahhahah =)

si gadis ayu said...

singgah sini..smbil mkn kopok lekur...heheh

follow jugaks lorh...
klakar la bce...first time bce blog owg smpai tergelak..slaloonyew nk bce pown x..tgk jew...
kire ayat yg digunakan 2 pndai lorh..ley hiburkan owg...(kembang 15 inci lorh tuh..=P)

k lorh...smpai sini jew dulu..
sy budak baru belajar menggunakan blog nie...^^

Ain Zulaikha said...

hehehe jangan boros2 duit MARA tu, belajar elok2 jangan ikut2 kawan yang suka lepak2 buang masa.. nanti pelajaran entah kemana.. peace :)

idea semulajadi said...

Selamat menjadi skema :)

azana said...

ceh....uitm.... macam2 ada....hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...