BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

followers

Sunday, January 2, 2011

kisah cinta fantasi

hari ini aku berimaginasi kembali... sebenarnya refresh imaginasi aku dulu...
waktu menjawab soalan spm bahasa inggeris, satu cerita sengal telah aku hasilkan....
bunyi soalan tuh lebih kurang beginilah...


write a story with a begining of "it's all started in a raining day"

aku yang agak kurang bijak dalam b.inggeris ini telah ambil pendekatan untuk hafal 1 karangan...
aku percaya spm ni teknik jer...
tak perlu jadi terlalu pintar macam harry potter tuh...
dan sizuka juga..

jad inilah cerita aku..... tapi dalam versi b.melayu..
kalau kau mat saleh, kau translatekan dye... google boleh tolong...

hari itu hujan lebat.... dan aku sedang menaiki basikal...
aku tunggang laju-laju seperti azizulhasni awang...
laju hingga membahayakan diri...

owhh tak... aku tak eksiden...
tapi aku ternampak minah di tengah-tengah jalan...
dia nampak kesejukan dan menggigil....
dia tanpa payung dan keseorangan...

kenapa dia duduk tengah-tengah jalan, aku tak tahu
aku tak sempat betulkan karangan, masa tak sempat

jadi drama pun start...
membajetkan diri hero hindustan, aku pun betul-betulkan rambut sendiri, touch up muka...

aku tak tahu bagaimana rupa rambut aku, basikal takde side mirror..

basikal tuh aku campak tepi jalan...
dan yer aku bawak payung dan baju hujan.... alat untuk membantu..
aku mendekatinya dan cuba menegur dari belakang...
aku setkan satu ayat... takut gagap bila bertemu..
 
" hai awak, marilah ikut saya"

tapi aku hanya sempat kata hai

dia pusing dan terus menampar aku... 

pusingannya untuk mencederakan aku dah cukup memadai untuk aku jatuh cinta...
dia cantik,
lagi cantik dari fasha sandha dan angelina jolie...

 "love at first sight"

plan aku tak menjadi, aku fikir kami akan bermadu asmara dalam hujan..
namun aku seakan gagal....

kegagalan aku pada hari itu membawa pada kemenangan selamanya...




habis cerita fantasi aku....

p/s: ini baru beginning, ada sambungan....


3 komen...:

syai.nia.sharif said...

comel gak cerita kauu "-.-

killburn deluxe said...

haha..
kita pilih soalan sama la beb!.
:D

hans0 said...

kah3 soalan ney feveret kowt... leh tulis pelbagai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...