BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

followers

Monday, January 3, 2011

kisah cinta fantasi siri 2

ini sambungannya... kalau tak tahu cerita, baca post sebelum ini...
nah aku sediakan baldi dan tisu dulu....

baldi- kalau nak termuntah sebab terlalu bercanggah dengan realiti kehidupan aku

tisu- lap hingus bila dah meleleh

perghh eighteen....

jadi ini aku dan dia... hans0 dan gadis tak tahu nama-anonymous..

aku dah kena tampar, sakitlah...
jadi aku pulang naik basikal dalam hujan...

round2 taman jap jumpa member, angkat tangan pastu balik
(macam ayah-ayah kamu selalu buat)

hari esoknya suratkhabar metro menggoncang hatiku, merobek jiwaku, dan mengetuk kepalaku
muka depan yang tak selalu aku baca seharian berbunyi:
sekadar gambar hiasan.... 

aku nangis sungguh-sungguh kut....
semalam kena pelempang, harini dah takde....
ingatkan nak manja-manja, lempang dia balik, kontroversi sikit-sikit,
macam drama Melayu lah...

dipendekkan cerita- sebab nak intro tuh jer...
nak cukupkan syarat soalan...
aku pun pergilah satu kem 2 bulan lepas tuh....

kalau ikut hukum kem yang aku belajar sepanjang jadi pengakap sampai lencana usaha tuh,
setiap orang mesti ada tanggungjawab dan tugas,
sebab aku bukan ketua kem boleh goyang kaki....

jadi aku kena cari ranting kayu untuk dibakar....
boleh jerang air, buat chicken chop, gosip-gosip kat sekeliling bara, main bunga api...
penat-penat daki bukit, lari dari kena kejar monyet, dan intai orang mandi
tekak pun geli-geli... mulalah gedik-gedik nak air....

aku terlihat satu pancaran sinaran dari satu kabin...
mungkin ada woodcutters dan charcoal burners fikirku...

aku pun mendekati mereka dan suddenly.. ceh suddenly
kat celah-celah mata hijau hitam aku, aku lihat seorang yang sangat besar...
lagi besar dari malek noor...
lagi besar dari safee sali...
lagi besar dari peter crouch waktu perut dia kembung minum arak banyak sangat...

lagi besar dari ni...
comel kan minah sebelah dia tuh...


yang aku pelik, kawan-kawan dia semua besar
kau bayangkan!!
cuba kau copy paste mamat ney, dan kumpulkan mereka, gerun kan??

mereka semua sedang duduk di tengah-tengah bara api...
mungkin sedang bercerita tentang benda tak senonoh...
dan sedang memanggang seekor rusa yang sangat besar....
seramnya!!
tapi yang lagi seram ialah ada 5 ekor anjing ganas datang terkam aku....
sampai aku boleh lihat air liur mereka meleleh atas baju pasar malam aku...
penat nak kena samak ni...

jadi aku bingkas, lari dan terus memecut....
aku buntu
mungkin nyawa aku sampai di sini, aku tak kahwin lagi
aku tak sempat tulis surat wasiat lagi...
aku tak sempat jumpa almy nadia lagi...

tiba-tiba idea datang
aku teringat aku pernah blogwalking blog Jebon...
Jebon pernah kena kejar anjing, dan dia ada handphone seakan aku punya...
Setiap kali orang melihat telefon bimbit aku 
mereka akan berkata  
"Ni handphone ke remote control aircond?"
jadi mungkin ini petunjuk nur untuk aku terus hidup...
untuk bertaubat lantas jadi seorang yang beriman
lalu aku pun campaklah pada anjing tuh...



tamat siri 2....
kau tunggu yer, sayangku... cinta fantasi!!


p/s: maaf, tiada watak perempuan dalam kisah kali ini....

6 komen...:

irmujahidah said...

oit,scout gak ke??
syabas,pengakap berjaye even smpi usaha je..ha3

nurhuda said...

aiyooo....
lmbt lg mau tnggu cte ni mau smbg....
cpt la hbs plkn..
huhu...

Anonymous said...

hahaha :DD peningg den!

aKiRa LiL said...

outstanding.. haha
bile next chapter kasi tau aku tau..

aKiRa LiL said...

outstanding...
bile tulis next chapter kasi tau aku tau...

aKiRa LiL said...

outstanding...
bile tulis next chapter kasi tau aku tau...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...