BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

followers

Saturday, March 19, 2011

entri 3 in 1

saat kau dengar lagu Back to December, Bila Cinta, atau Mirae
kadang-kadang, air mata keluar tak henti
walaupun kau cuba berselindung dalam hujan dan eye-mo

tapi lagu yang hanya berunsurkan patriotisme ini,
telah buat aku senyap seketika,
termenung jauh melupakan segalanya
melupakan entri-entri lucah ayeem ayam dan hamzah ian
melupakan kisah aku bersama mak nyah dan awek fantasi
melupakan diri untuk cakap perghh dan harhar dan keningkening ^^

tiba-tiba wujud perasaan antara aku dengan PLKN tu
bila calculate agak-agak 90++%
betul apa yang emak aku cuba yakinkan aku....
"mula-mula kau benci program ini. 
tapi lepas kau dapat kawan, jumpa perempuan, 
pegang senapang,
berkawad, 
kau lupakan segala kebencian itu. 
malah kau akan rindu bila semuanya sudah tiada"
tapi aku lagi yakin emak aku main cakap jer...

aku yakin semuanya berkisar seperti milo zaman moden....
suka, duka, dan separuh suka separuh duka
1,              2,                     3
3 in 1...
kesemuanya dimuatkan dalam satu peket (kem)

yang nutrition content tu kawan-kawan
mereka saling membantu positif dan negatif.....POSITIF
sama-sama main bola tampar, bertanding kawat, cari kelapa emas time wirajaya
sapukan iodine pada luka, teman kencing malam-malam
tolong "promotekan" diri kat awek, bersihkan bilik angkara banjir...

NEGATIF
sama-sama terjun kolah, cover line orang merokok,
tidur padang kawat, kurang ajar dengan jurulatih,
.....................................................
*tak terdaya untuk menulis*

aku pilih milo sebagai simbolik sebab warna hijau...

warna hijau warna kebangaan Delta
yeahh itu dia thumbs up dari abang smiley emas!!!
kompeni Delta Kem Tegas Mesra yang lain dari yang lain.....
apa yang lain?? 
ada members mata satu? 
ada yang tiada alat sulit ke??



bukan itu maksudku....
tapi ada certain aktiviti rahsia kami.....
1. tonton wayang tengah malam di dorm atas kawalan cikgu
2. mandi sungai sebelum wirajaya
3. keluar jogging dari kawasan kem lebih 2 kali
4. pusat beli-belah rokok
5. satu-satunya kompeni dilanda banjir

dan ahli-ahlinya pun lain dari yang lain....
ada superman(belah kanan).... terkenal dengan aksi-aksi di tandas...
ada adib tigasuku..... terkenal dengan aksi-aksi di luar tandas...
ada peserta terbaik keseluruhan
dan lain-lain... penatlah nak letak gambar sorang-sorang...
tapi peket milo ada tarikh luput juga....
saat ni paling mengharukan
air mata bagai mencurah ke ladang gandum
beret dilambung, jurulatih pun dilambung

aku sempat buat drama gak...^^
jadi betullah sangkaan aku....
memang macam milo...













ikan tiga rasa pun betul gak...










p/s: MILO FUZE lagi sedap.... cuba simbolikkan ia...
      mungkin lebih menarik...

13 komen...:

Terra said...

gamba aku xleh blah

alyaa F ;) said...

okayy yang ni sangat cool ! you reminds me to the kem and all wira and wirawati. ouchh ! only god knows how much i miss all those things. haihh thankss lahh hanz oi :)

Luqman said...

terasa sebak bla membaca...
delta kat kem aq pon sma gak...
tokan2 rokok suma kat delta...

p/s:
aq charlie..kat kem aq charlie johan...hahah

aaina said...

bendera delta la paling best sepanjang kem tu wujud,hahahak,,
btw,, berpisah di alam nyata, semoga bertemu di taman syurga...=)

dhilla nazli said...

weyh sumpah na nanges bce entri niy..
=.=' i miss plkn too... even 3mggu je kt citu... jeles sama korang... =((

Encik Harith Alhaj said...

haha, kat sane kau tak minum milo kah? haha.
kau kata nak buat entry pasal plkn, nek break rule "rahsiakan hal-hal di Plkn daripada orang lain"
HAHA. cakap tak serupa bikin lah kau. ;DD

hans0 said...

harith: tulah pasal, diri sudah sukar dibendung... nak tulis baik-baik jer...

yang lain: salute untuk korang...^^

.izzatzaid. said...

wah , budak tegas mesra . btw ,
Assalamualaikum .
hehe , aku ada 5 member kat sana .
baca post ko ni buat aku rindu kem gak . Kem Jiwa Murni , Gunung Semanggoi , bravo ;)

.izzatzaid. said...

aah , syauqi , luqman (alpha) , taufiq , rafi , dengan sape lagi sorang tah *asal sume laki ni? HAHA* .
ko budak mana lak? kalau aku teka intersaber , ko mesti kenal muazan zularif . HAHA budak kem aku . kelas kenegaraan .

hans0 said...

ya.. muazan lo.... member ko sume skool lain2 pulak

.izzatzaid. said...

aku fleksibel , member merata2 . HEHE

Qla Sdek said...

Aku pun dapat PLKN jugak tapi kompeni alpha! haha PLKN best siod. Rasa nak pergi balik

*okay tipu

Rasa nak jumpa kawankawan dekat sana :D

hans0 said...

gua perasan ramai gak blogger budak plkn... haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...