BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

followers

Thursday, March 31, 2011

katakan ya!

aku hantar adik aku ke sekolah
dan hairan satu perkara

"adik  kawan aku  umur 6 tahun masuk ke kelas
berpegangan tangan dengan seorang lelaki sebaya"

aku tak stim
tapi pelik gak, dia dah kapel ker??

mungkin tak, lelaki tu belum sunat
dan tak tahu apa itu persenyawaan, persetubuhan, dll.

dan pasti emak dia masih larang 
untuk menonton orang bercium secara live atau dalam selimut
emak korang mesti buat begini juga
aku balik, aku bosan tahap dewa Dragon Ball
aku layan youtube sepam dua

disebabkan aku dalam situasi penganggur
yang bertani tanam anggur dan arkitek melukis peta di katil

jadi aku search "interviews"

oh siot, 
tak menarik, tiada gelak tawa
dan orang yang dibodohkan

aku search "funny interviews" pula

aku jumpa video yang menarik ini


aku memang tiada chemistry dengan interviews
ibarat anjing bersih dan anjing kurap

selama ini aku telah berjaya gagal semua interviews

1- interviews latihan mohon scholarship
2- interviews masa kelas Budaya Kerja di PLKN
3- interviews untuk persembahan lagu 1 Malaysia di PLKN

ada komentar mengatakan aku masih tiada confidency
dan tak serius dan aku tidak cukup poyo
dan 99 ribu carutan untukku

aku mengaku aku memang tak cukup strong
aku memang kurang sikap angelik dan masih dalam pembentukan jiwa
yang aku arif- bukak baju dan terlentang di katil

aku pernah hadir satu program persediaan interviews

aku hanya ingat satu tips (aku memang malas nak ingat)

"kita mesti fokus pada peng'interview',
pandang triangle di mata,
pastikan triangle di mata, bukan triangle di tempat lain
dan eye contact"
 
tapi apa yang selalu dilakukan sebaliknya
anggap yang dilihat itu wanita bo'ek
aku juga selalu risau
dengan pertanyaan yang bukan-bukan
dari interviewer yang botak, perut buncit, misai kucing,
 yang memang tak cool..

selalu mereka akan jadi batak 
"ada saya suruh duduk?"

"kamu rasa kamu layak ker dapat biasiswa ini?"

"pakaian kamu kurang kemas, rambut tak sikat ker?"

"andaikan anda seorang perdana menteri, blablabal...."

alamak ai, memang tak cool
 tapi apa nak buat, itu kerja dia
manusia memang suka melabel

kalau tak, tiada kategori orang gemuk, tinggi tapi celaka, 
langsi, lemah tenaga batin
kadang-kadang situasi hipokrit perlu ada
sebab ini satu kewajipan zaman moden

untuk masa depan, katakan ya!
 ya!
 ya!
(laungkan dalam gua, lebih manis, ia bergema)


 kalau tak, sampai bila kita nak duduk rumah
bukak lappy dan layan laman social
keluar jalang-jalang 
lepak dengan orang tua kat kedai mamak layan gusti
mencarut kat tandas tatkala air panas terkena alat sensitif
kita perlu segera jadi stronger!!
kejar cita-cita


jadi buat masa ini, sementara aku tidak kerja
maka latihan aku di rumah ialah interview








 *konklusinya, aku tak tengok blue di rumah*

10 komen...:

Mira Yusoff said...

Ayat last tuh , kantoi aa usha blue .

hans0 said...

oh no!! saya budak suci, tak caya mari lihat..

mylittletinything said...

ye la tu...hahahha.....suci ke abg oi??? :D

mylittletinything said...

ye ke????suci ke abg oi???hahah??? :P

abu zarin said...

kemain rajin post.ahahaha.aku nye turn lah

abu zarin said...

kemain rajin post.ahahaha.aku nye turn lah

abu zarin said...

jom inteview

apep sayuti said...

siap ayt x ley bla en....

'mencarut kat tandas tatkala air panas terkena alat sensitif'

hans0 said...

ermm mari lihat,semua... tapi tunggu aku tidur dulu ya.. masa itu aku buas

dhilla nazli said...

ahahah,,, sewel duhh
mne na dpt scholars cmniy..
grrr~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...