BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

followers

Monday, April 4, 2011

entri gajah bukan milik shinchan

ayah aku pernah bagi satu soalan teka teki
berbentuk cerita
tentang hang tuah dan gajah Siam

aku budak kecil ketika itu, yang aku tahu main o-som
pancitkan tayar basikal kawan
dan pertandingan lawan wrestling pemadam

dan pengetahuan logik aku memang jarang digunakan

maka ayah aku cuba menguji aku

ceritanya begini.....

tersebutlah kisah puteri gunung ledang ada bapak
dan bapaknya nak meninggal

maka dia beritahu pada sekalian alam untuk datang ke gunung ledang
bagi menghadiri satu pertandingan
ganjarannya puteri ledang dan mahkota kerajaan

tapi satu dunia terkejut babi beruk
ianya adalah pertandingan mengangkat gajah
comel kan??
maka sebab semua sangap dengan puteri ledang
walau sedamn mana pertandingan itu, mereka sanggup tempuhi
 
lagi-lagi time tu dia tengah top
angelina jolie pun kalah

kehadiran ke pertandingan cukup memberahikan memberangsangkan
ultraman, superman, hantu kak limah,
shin chan dan action kamennya pun datang
hang tuah sebagai wira tempatan
perlu mengharumkan nama negara, maka dia pun pergi

setelah 3000 orang mencuba, semua gagal
tiba giliran hang tuah

hang tuah tampak tidak bersedia,
dia tiada senjata di sisi, dan tidak pakai sebarang minyak penguat
even tongkat ali dan minyak lintah pun

hang tuah nampak tak confident
akhirnya hang tuah terpikir satu idea....

jadi soalan teka teki bagaimana hang tuah mengangkat gajah itu??
teka dulu baru scroll down





















 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
jawapannya
hang tuah menyelinap bawah gajah itu
click untuk zoom lebih besar
 
 
dia picit telur gajah,
maka melompatlah gajah tersebut seperti dumbo....


*ini teka-teki ayah aku, taktau mana cilok*

12 komen...:

apep sayuti said...

haha....ak pnah dgr gak teka teki cmnie....tp x de plak action kamen,shin chan,hang tuah tu.....ape daa....

hans0 said...

itu dari ayah aku, kau pergi tanya dia ya... haha

NaRuFiQ said...

siot punye teka teki....
patutla ko jadi mcm ni...
ngeh3

Shazreel Amir said...

hahhaa..siot ah hansz..
bikin gua panas jee...hahaha

Shazreel Amir said...

hahhaa..siot ah hansz..
bikin gua panas jee...hahaha

Anonymous said...

buruk sial ko lukis...

hans0 said...

harhar...boyak@shinchan...

anonymous: lukisan aku lebih elok dari dulu... satu pencapaian lo~~

dhilla nazli said...

eyuw... ta senonoh..
bodoh punye hang tuah..

Zura Zaem said...

ahahaha~skew b'imaginasi..mcm2x katun masOK LOL~ XD..klu la adew button m'geLYKE kt stiap word tu..nk gak aq LYKe sumer..XD

mylittletinything said...

wahhh....picit telur ye.....kalau betina mcmmane plak hans????hahaha.. :P

hans0 said...

zura zaem: wah, trimas l0~~ kipas susah mati... haha

dhilla: ya ya.... memang tak senonoh tapi dia gak champion, kepala geliga

afdhil: kalau betina ada pelbagai cabang lo... harhar.. taktau nak komen apa

Amalina said...

nanti aku dtg balik.aku perlu kumpul konsentrasi utk membaca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...