BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

followers

Sunday, April 17, 2011

gam tu tak cukup best ke?

lama aku renung screen komp tu... macam tonton sesuatu je...
haha


muka berkerut tu tandanya ada benda aku tak puas hati
bukan sebab aku jeles dengan usop wilcha tu
bukan


tapi biasalah manusia nak meng'emo'kan diri
nampak kecacatan atau keterukan, terus mencarut seribu satu,
mungkin lebih dari itu

macam siot je hobi dia

apa yang aku kata 'teruk' tu?

ini memang bodoh
sangat bodoh
sungguh bodoh
terlampau bodoh
amat bodoh
bodohnya

ceh, baru-baru ni aku baca suratkhabar
dan semestinya metro pilihan utama
aku pilih metro rather than kosmo sebab cuak,
manalah tau ter"capture" gambar sedang baca kosmo di tandas
dia label diri aku pembaca setia kosmo
nonsense

artikel tentang remaja hidu pen marker
gam tu tak cukup best ke?

aiya, itulah budak-budak zaman sekarang, 
pikir nak kreatif je
ingatkan nak femes hidu pen marker, 
aleh-aleh muka kena censored

mari check apa yang best?

first
harga dia murah,
lebih kurang harga tiket masuk kanak-kanak ke petrosains

second
senang dibawa ke mana-mana
orang tak syak, just simpan dalam poket
takkan orang nak tegur "apa dalam poket?"
malulah, takkan nak jawab ada dua balls

third
nama product
example: stabilo, faber castle
kan nama tu lebih sopan dan komersial
daripada NAIK,ADADIS..


hidu sampai lebam, tapi keburukan bukan nak pikir
kalau di sound, mulalah tunjuk kerek dan sarkastik

"emak ni tak rock la, sekarang moden!"

kepala hotak,
takkan kau nak tunggu emak kau jadi Hujan Band baru nak rock?

apa keburukan?

first
boleh jadi pergaduhan
diadaptasi dari cerpen "the pencil" yang korang belajar time form 1 tu
karya ali mahjong
yalah, bila da ada pen marker,
bajetla "aku punya panjang", "aku punya warna pink",
then manusia mesti nak lagi up, lagi berkuasa, lagi power,
adalah dialog "aku punya lebih panjang", "aku punya lebih pinky"
untuk decide, mereka pun gaduh
bodoh kan?

second
rosak kepala hotak
dalam pen marker tu ada alcohol
tak elok malah haram, tapi bila dah hidu
otak bangang pun mula berproses
hasilnya

third
mula ada kekeliruan pada jadual bertugas kelas
siapa nak bertugas ambik marker kalau ianya dah mengalami kepupusan
klik untuk tumbesaran
maka goyang kakilah si Husin tu, mentang-mentang ketua


fourth
cikgu akan baling benda yang lebih agresif pada si tidur
kalau baling pen marker/pemadam whiteboard, kompom tak dipulangkan
mungkin jenayah guru bunuh murid akan berlaku
sexynya cikgu baling pisau
fifth
vandalisme menggunakan darah lebih digemari
save dakwat pen marker
makin bernafsulah vampire
itu memang darah

kebaikan pula?

ok, maaf... tiada jawapan



nasihat?

pergi hidu bau durian lagi bagus



*jangan jadi seperti mereka*
-pesanan ringkas-




8 komen...:

mylittletinything said...

haish....abg ni...hidu marker pen kan lagi stailo....tu yg hidu cap stabilo...takpe mungkin mereka ni kurang didikan sket kot..hhha...(aku pon pernah menyukai bau marker pen...hahha)

amii afandi said...

secara jujurnya. saya pun suka bau pen marker =.=''

tapi sekadar bau je la. sama rasanya dengan bau petrol.

oh. sebenarnya baru tahu dalam pen marker ada alkohol. *garu garu kepala.

yoshhh! semua keburukan yang diutarakan logik doh. lagi lagi nombor 4. hahah.

hans0 said...

anda 2, boleh buat hobi tapi jangan ketagih... nanti tak betul.. really, believe me..

apep sayuti said...

haha...ble ko post psal hidu marker pen nie, ak ttbe t'igt kt ayt sensei tajul...psal bnde yg sme cm ko ckp nie...

ko cm nk wt short story bru je...'the marker pen'...haha...nnt msok dlm selected poem n short story f1...

hans0 said...

harhar... tak tahu la pulak... boleh buat tapi tak boleh masuk watak.. tak cukup childish lo~~

Anonymous said...

BAU SPENDER BASAH LAGI BES :D

Zura Zaem said...

bau marker sedap kowt..ahahha..tp aq x r ketagih cm mamat dy ats tu..yg dlm pic tu,,=,=''

ape kate kter sumer try,,tgk..adew feel x cm laki tu..ahaha

hans0 said...

perghh... try? walao, baik aku bau kepam spender basah sepert dicadangkan anonymous tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...