BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

followers

Wednesday, April 20, 2011

patah tangan punya kes

*klik gambar kalau kurang jelas*

hari itu pergi berurut untuk pulihkan tangan patah ni
disebabkan office hour pak urut tu lepas maghrib
then, ayah aku buat keputusan pergi singgah surau dulu
habis-habis solat, aku sakit perut lak
mungkin terlebih makan kek batik buatan tangan sendiri kowt
jadi mestilah aku pergi tandas,
takkan mencirit kat laman surau tu, 
kesian la budak2 nak main rounders dan baling selipar nanti
aku memang kalau nak melepas, fokus hanya satu
kalau barack obama kutuk aku pun, aku tak kesah
dan after masuk rumah setan tu, 
aku terus lari anak-anak, tanda bom nak meletup

yeay, ada tandas cangkung!
tak perlulah aku cangkung atas mangkuk tandas
 
eleh, korang pun sama kan?


so, proses defecation pun start
 berdehem-dehem la aku
habis-habis, aku terus pandang flush tu
banyak conteng-conteng
siot je, tulis nombor tepon banyak-banyak
ingat aku ada kredit ke?

aku cuba tarik flush tu, tapi tak keluar air
siot lagi sekali, takde air 
macammana ni?
macammana ni?
takkan tak basuh, dosa tau
nanti berdiskolah setan dalam tandas
habis disko, setan buat anak setan, 
makin teruklah manusia dihasut


so aku memang malas nak fikir lebih 10 saat, aku terus mintak bantuan
then ada suara perempuan menyahut
mungkin puan cleaner

"ok, makcik bawakkan baldi ni"

wah, dia automatik faham
memang ada yang problem begitulah sebelum ni, fikirku

lepas ucap arigatou,
terus aku jirus laju-laju
bersih dan berkilat lagi tau

aku nak capai seluar, 
dan baru teringat aku tak cuci anggota badan tu lagi
bodoh kan?

tapi bila start nak cuci,
aku stand lama gila memandang tempat cangkung tu
tangan kiri aku patah
aduhh
problem

 cabaran seorang yang patah tangan
 dan seorang melayu

kalau aku cina, senang je la

then 10 minit aku pikir
dapat pun solution









memang 10 minit
ayah aku set jam




-jangan tanya macammana aku basuh-
*aku memang tak guna tangan kanan*







16 komen...:

fairus said...

aku pon baru buat kek batik !!
dua bekas lagi tuh

sumpah lawak post ko ni
HAHAHAHAHAHHAHA

nada said...

Haha, basuh guna kaki ka ?

.izzatzaid. said...

nak tumpang :) HAHA kreatif sangat kot cara penulisan . thumbs up !

hana rahim said...

yeah..
follower ke 150.
cntek gak no tu ek hahah~

hans0 said...

izzat zaid, hana rahim,n fairus: thanx

nada: saya tak guna kaki juga... oishh warna coklatla nnti

apep sayuti said...

haish...ak tgelak sorg2 bce post ko nie...hahaha...tp cmne ko basuh ek????basuh kt umah pak urut ke????

Encik Harith Alhaj said...

interesting ;D

hans0 said...

basuh.. hehe jgn ditanye tu... adalah caranya.. nak tau, pi patahkan tangan tu

SITOT said...

bahh ..lawak siot entry ni..,mm
kesian..patah tgn..(simpati)

dhilla nazli said...

hans memang sengal.. geli siyot!!!
eiyooow

NaRuFiQ said...

hahaha....
serius aku x leh teka...

hans0 said...

yoshh... cantik x aku lukis?

si pengutuk said...

biar ak tke..msti pki paip getah en...

aKiRa LiL said...

Orang Kurang Upaya !! hahahah

Zalikha said...

yosh!! pernah ada pengalaman mcm ni jugak!! hahaha...nostalgianya~

kaizen said...

entry ni dah dipromot pada latest entry sy...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...