BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

followers

Friday, April 22, 2011

sebab apa aku tak layak jadi doktor?

aku pergi kedai photostat hujan-hujan
lepas tu nampak awek blonde, pakai baju ketat warna pinky
kat tepi rumah besar + anjing bulldog di dalam
dia nangis, aku pergi tolong
muka dahlah hot,
kalau tangkap gambar dengan kamera kecik then bulatkan mata besar-besar,
tidak kurang posing melekat tepi cermin kereta,
perghh mesti comel kan
 standard awek remaja malaysia

 ok tipu
 tu dalam drama jer
seriously


apek kedai tu sembang dengan aku
kejutan gila
yang aku tahu dia jarang cakap
mungkin dia sibuk dengan singlet putih beliau sebelum ni
standard apek malaysia la


 dia tanya aku
"you photostat banyak-banyak ni, buat apa?"

aku jawab
"interviews for MARA scholarsip, dorang mahu baca"

aku ulang banyak kali, sebab dia tak paham bm
tak terasa bodoh ke aku nak speaking cina time hujan-hujan

dia cakap
"oh, MARA, itu macam JPA ka, 
wah bagus-bagus, aiya mana u punya surat bersunat?"

ni aku mental down ni
ok, apek, lawak anda standard maharaja lawak amir tu
kepala masuk air betul
nak jer aku cakap, pi tiup vuuzwela sorang-sorang la,siot

aku tak suka diskriminasi sapa-sapa
jadi aku jawab short,
"hmm, tak"

aku tinggalkan apek tu, 
buat belek-belek pensel warna
then suddenly teringat citer aku sunat dulu

faham tak sunat tu apa? kalau tak, 
 tinggalkan hobi like pages hantu kak limah kat fb tu,
pergi google images sunat
confirm senyum-senyum pandang lappy
salah satu gambar yang sopan
ok, pendek kata
aku sunat time standard 3,
time avril lavigne femes dulu tu

bapak aku tak pernah nak habaq awal2, 
hari kejadian, hari tu gak aku tau kena sunat

malam tu aku terus ready pergi klinik kecil bukit beruntung

mak aku pun tak sempat kata good luck

bab bentan semua aku tak study lagi

sehelai baju sepinggang saiz 22 saja


aku sunat malam-malam, unik tau
dalam perjalanan, aku tanya ayah aku pasal sunat tu sakit tak?
ayah aku jawab macam gigit semut je

dalam hati kata, memang tak kreatif
standard jawapan orang zaman 70-an je

jadi aku malas nak tanya panjang
baik aku gulp gulp gulp sorang-sorang, lagi menghiburkan


mak aku kata, kalau dah sunat,
ia macam kelahiran baru
wah, lagi hebat la dari barack obama takde sijil lahir
oi, aku orang afrika, anak drogba
masuk-masuk bilik doktor, berpeluh-peluh
macam peluh excited tengok chelsea kalah

 then baring
doktor pun pelik dengan reaksi aku,
dia tanya kat aku takut ke?

perghh aku yang tak suka mencarut, terus mencarut dalam hati
mestilah takut, cuba dia yang baring
even goerge bush kalau sunat pun, dia rendah diri
confirm

then aku bertambah pelik
tatkala doktor keluarkan benda macam meriam kecil
benda tu memang femes zaman tu,
macam femesnya lagu anak itik tokwi

mana main nak sunat atas rebung la,
pakai parang la,
ok itu nonsense

ayah aku cuba tenangkan aku
"nanti doktor pakaikan tu, tak berapa sakit"

alamak ai
pakai? 
aku guess tak sakit kot,
macam pakai stokin bola buat turun padang hari-hari kot

doktor readykan bius

saat dia letak bius, aku cuak gila
teus aku pengsan
mungkin aku tertidur
cerita lepas tu terus aku tak tau




kalau pandang, apa rasanya?
boleh tak ulang lagi sekali?





gua cristiano ronaldo pun tak sunat, nah check







14 komen...:

Aliff Haikal said...

walaweyhhh! best siod baca cerita kau .HAHA

muhammadrafi39uddin said...

apek tu bangang la..hahaha..siot je..

hans0 said...

angin je ngan apek tu

eyjalukman said...

sengal gile apek tu ! haha

aKiRa LiL said...

obama anak drogba ?? takleh bla je..
chelsea no dua lah sekarang !! tak lama lagi lawan MU... :P

sengal nye apek...surat beranak boleh jadi surat sunat...sunat pon kena ade surat ke hah ?? hahahha

hans0 said...

perghh chelsea kalah la nanti.... tengokla man u menang ngan team tadika (arsenal) tu... pastu gi tayang kat drogba depan2

apep sayuti said...

hahaha....
ape mksd soalan apek tu....

"aiya mana u punya surat bersunat?"

SITOT said...

haha haha haha hahaa

~Nabilah~ said...

hahaha.....rse cm nk glak jer...

Fatin Iffah.. said...

aku mencari shoutbox sbnernye..
tp x jmpe

hans0 said...

maaf... saya tak suka shoutbox buat masa ini... komen di post kan lebih mulia....^^

ryena asyran said...

awalnya kau sunat huahaha

dh follow : from SBP's BLOGGER :)

hans0 said...

haha thanx...



kau sunat bila pula ryena asyran



oops kau perempuan.. maaf

alfiq said...

dye sunat mesti time 2 bulan ....hahahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...