BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

followers

Tuesday, April 26, 2011

falsampah sekitar interbiu untuk ditenungkan

 bukanlah Melayu jika awal di dunia

aku rasa dah langgar konsep tersebut tadi
pergi datang awal-awal,
bajet punctual lah,

ikut resam datuk-datuk bila nak jadi perasmi lebih bagus,
jadilah yang paling lewat, nescaya beribu tapak tangan menepuk

menyesal jugalah, anggerik mall tu bukan ada apa
last2 tercegat macam pakcik guard jaga bank yang penakut tu
daripada dengar lu kutuk-kutuk gua, baik gua curi tulang
orang gila yang kacau orang lebih baik
daripada orang tak gila yang suka kacau orang

nampak kan betapa aku tak gila
aku malas nak cakap banyak, nak kacau orang
mata dah stock gary sisiput sepambob
melilau ushar awek2 sbp
tapi aku tahu mereka semua ada k-pop di hati
mesti tak cukup gay muka aku ni

 jangan gelar diri kau remaja kalau tak sangap baca sms

 perghh baca dalam tandas
 buat tubuh badan-badan meronta macam lembu mengawan
 keluar tandas terus muka berseri-seri, kalah alex ferguson
gua rindulah nak tidur sekatil dengan u, ronaldo

mesej pagi tadi aku dapat dari si pemberi semangat
" gambeteh baka hanz=)"

takpe, nanti kita belajar cakap jepun lagi ye


untunglah muka nak dekat-dekat jambu

ada awek usik-usik aku
sembang dengan aku lama gila tadi
untuk pengetahuan umur dia 40 lebih
rancak kami sembang tentang keluarga
rancangan masa depan
anak dia tengah interview mesti jeles tengok kami

jangan langkah kanan, tapi buang sijil di luar bilik

berat tangan memikul fail sijil-sijil
bawa masuk dalam bilik pun tak
kalau letak gambar artis-artis berkemban pun tak kantoi
cis

majulah sukan untuk MARA

sampai habis interview, aku berdiri
lebih jelas aku posing style pemain hoki
mudah saja tonggekkan pinggul, dan letak tangan di meja
aku dah training untuk interbiu sejak dari kecil


membaca interview jambatan ilmu spagetthi

satu benda yang kreatif
aku tak pernah main benda ni masa zaman kanak-kanak dulu
boleh cadangkan pada institut tadika

apabila memuji orang lain bisik pelan-pelan,
tapi puji diri sendiri jeritlah lantang-lantang

satu soalan saja untuk interbiu,
gunakannya sebaik mungkin,
jangan bagi peluang orang lain kerek,
kita mesti lebih kerek dari setiap sudut

tinggi langit, lagi tinggi yang Maha Kuasa

bersyukurlah dengan segala yang dah dilakukan
mungkin hari ini, aku seronok berteriak
tapi kejayaan bukan kita yang setkan
so doa mestilah diteruskan

jangan jadi kerek macam dia ni
gua pelik apahal korang tak anggap gua sampah?
dan jangan terlalu mengharap
teruknya kanak-kanak aku main




















8 komen...:

Mira Yusoff said...

Budak pandai kannnnnn .
Sob sob .

Nasib baik tak de Daglish .
Hue Hue .

hans0 said...

yoshh mira yusoff
engkau pun ekselent juga


Daglish pun sama, pi gaduh ngan arsengal wenger tu buat apa

dhilla nazli said...

ahaah hot stuff la anda.. =P
all the best.. weee~~

apep sayuti said...

haha...ak maen bce je.....ape yg ko tulis pon ak x pham....

hans0 said...

tula... aku pun kurang paham...

HajarRasdi [BdkKck] said...

ermm.. dah ulang 2 kali nie.. agak kurang paham la.. tapi tetap lawak membaca jambatan spegeti..=p

djuita said...

BHAHAHHA aku suka ni :D:D:D

hans0 said...

tanx lo... kau nampak faham, djuita.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...