BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

followers

Thursday, March 31, 2011

katakan ya!

aku hantar adik aku ke sekolah
dan hairan satu perkara

"adik  kawan aku  umur 6 tahun masuk ke kelas
berpegangan tangan dengan seorang lelaki sebaya"

aku tak stim
tapi pelik gak, dia dah kapel ker??

mungkin tak, lelaki tu belum sunat
dan tak tahu apa itu persenyawaan, persetubuhan, dll.

dan pasti emak dia masih larang 
untuk menonton orang bercium secara live atau dalam selimut
emak korang mesti buat begini juga
aku balik, aku bosan tahap dewa Dragon Ball
aku layan youtube sepam dua

disebabkan aku dalam situasi penganggur
yang bertani tanam anggur dan arkitek melukis peta di katil

jadi aku search "interviews"

oh siot, 
tak menarik, tiada gelak tawa
dan orang yang dibodohkan

aku search "funny interviews" pula

aku jumpa video yang menarik ini

video

aku memang tiada chemistry dengan interviews
ibarat anjing bersih dan anjing kurap

selama ini aku telah berjaya gagal semua interviews

1- interviews latihan mohon scholarship
2- interviews masa kelas Budaya Kerja di PLKN
3- interviews untuk persembahan lagu 1 Malaysia di PLKN

ada komentar mengatakan aku masih tiada confidency
dan tak serius dan aku tidak cukup poyo
dan 99 ribu carutan untukku

aku mengaku aku memang tak cukup strong
aku memang kurang sikap angelik dan masih dalam pembentukan jiwa
yang aku arif- bukak baju dan terlentang di katil

aku pernah hadir satu program persediaan interviews

aku hanya ingat satu tips (aku memang malas nak ingat)

"kita mesti fokus pada peng'interview',
pandang triangle di mata,
pastikan triangle di mata, bukan triangle di tempat lain
dan eye contact"
 
tapi apa yang selalu dilakukan sebaliknya
anggap yang dilihat itu wanita bo'ek
aku juga selalu risau
dengan pertanyaan yang bukan-bukan
dari interviewer yang botak, perut buncit, misai kucing,
 yang memang tak cool..

selalu mereka akan jadi batak 
"ada saya suruh duduk?"

"kamu rasa kamu layak ker dapat biasiswa ini?"

"pakaian kamu kurang kemas, rambut tak sikat ker?"

"andaikan anda seorang perdana menteri, blablabal...."

alamak ai, memang tak cool
 tapi apa nak buat, itu kerja dia
manusia memang suka melabel

kalau tak, tiada kategori orang gemuk, tinggi tapi celaka, 
langsi, lemah tenaga batin
kadang-kadang situasi hipokrit perlu ada
sebab ini satu kewajipan zaman moden

untuk masa depan, katakan ya!
 ya!
 ya!
(laungkan dalam gua, lebih manis, ia bergema)


 kalau tak, sampai bila kita nak duduk rumah
bukak lappy dan layan laman social
keluar jalang-jalang 
lepak dengan orang tua kat kedai mamak layan gusti
mencarut kat tandas tatkala air panas terkena alat sensitif
kita perlu segera jadi stronger!!
kejar cita-cita


jadi buat masa ini, sementara aku tidak kerja
maka latihan aku di rumah ialah interview








 *konklusinya, aku tak tengok blue di rumah*

Monday, March 28, 2011

aku mahu A lurus!!

jangan terlopong dan membesarkan mulut bila buka blog ini.

 ya, aku dah lakukan sedikit revolusi

mungkin aku lambat untuk update
tapi entri ini tentang result spm dan sekutunya


 Hari-hari rakyat umur 18 selepas spm dan sebelum result
1. "kaki" rempit
2. "kaki" dadah
3. "kaki" gangster
4. "kaki dan hati" ponteng surau
5. "kaki dan alat sulit"  bisnes perempuan
6. "kaki dan tangan" layan video lucah

banyak kaki-kaki(beserta scabs) dah melangkah mencuba

tidak semua, * one two three thousands of you*

ada yang sudah bekerjaya, ambik lesen

dan plkn, alhamdulillahlah

kita tengok situasi ini pula

Hari-hari rakyat berumur 18 ketika malam sebelum result
1. "kaki" patuhi undang-undang jalan raya
2. "kaki" ambik ubat tahan muntah
3. "kaki" gang gabra
4. "kaki dan hati" seakan mendapat hidayah
5. "kaki dan alat sulit" berhenti bisnes
6. "kaki dan tangan" memohon keampunan

kaki-kaki terus kejang taknak melangkah mencuba
masing-masing risau

aku risau seakan takut menonton Hantu kak limah
yoshh, bukan!!

aku lagi risau 

seakan hari esok akad nikahku dengan Erika Sawajiri
kenapa aku risau??

1. aku selalu akan mimpi kejayaan, tapi kali ini bapak aku yang mimpi
    adakah aku salah tulis nama di slip keputusan?
    mungkin nama bapak aku yang ditulis??

2. subjek biologi paling dirisaukan
    aku tak minat subjek ini kecuali chapter 4-reproduction
    aku serius, hanya subjek itu diulangkaji olehku sebelum cikgu mengajar
    
3. aku lebih banyak habiskan masa bersama drama jepun
    berbanding amalan mulia yang lain... teruknya!!


perasaan aku hanya risau 

aku mencari kawan seperjuangan berkongsi senyuman dan cerita panas!! 

tapi tetap aku risau dan cuba sembunyikan

ada yang check guna sms, wah malaysia dah maju!!
dan syahir yang check awal sudah terlompat gembira dengan straight a+ nya
aku tetap tak check, aku risau

kali ini masuk dewan, aku tambah risau
macam telur yang bulat nampak sedap, bila masuk kuali lagi sedap

*lebih kuranglah*


ustaz umumkan satu persatu calon straight a
naik pentas yang jadi tapak koir bosan form 3 tahun lepas

aku risau, 
kawan-kawan plkn aku hantar mesej dengan smiley kecewa
ada yang canggih sikit, hantar smiley menangis



aku risau, 
jadi aku berzikir dalam hati
dan bila habis zikir, 
aku tiba-tiba ternyanyi lagu ini dalam hati
video
sampai sekarang, aku tak paham apahal aku nyanyi lagu ni


habis nyanyi, aku dah tak risau
syukur ke hadrat Ilahi keputusan
"target locked"


nama aku turut serta dipanggil...

ucapan terima kasih pada semua!!









aku bersyukur..







kini tiba masa aku chase my dreams
dan moga ada yang akan menaikkan semangatku



















i want to become stronger!!
yokatta, gambateh!!
*keningkening*^^

Saturday, March 26, 2011

majulah sukan untuk enigma

Assalamualaikum dan salam sejahtera.....

baru aku sedar, ini post pertama aku gunakan ucapan salam
tiba-tiba aku rasa gaban lebih tidak jahanam
bila membaca blognya yang penuh dengan pemula kata itu

ok habis!!
aku nak korek-korek coret-coret sikit tentang satu hari sebelum result SPM....

rabu releases result,
tapi isnin malam+pagi selasa+subuh selasa (aku solat), aku masih berfoya-foya
foya-foya dalam kamus hidup aku bermaksud keluar dari rumah
tanpa pengawasan ibu bapa dan handphone mereka


aku sanggup lupakan dan memang tak nak pikir pasal slip hitam putih itu...



aku keluar rumah mencari nikmat
nikmat yang baik-baik,
untuk release tension, peluh-peluh bertangkung di rumah,
dan release otak dari melayari laman web tak guna
jadi aku pilih ini.... SP AMPANG!!

jauh perjalanan, luas pengalaman
jadi aku, wher, gaban, afdhil, dan apisz pergi klcc dulu
bukan untuk lawatan sbpisb...
tapi menziarahi kawan bulat kami, boy yang bekerja di ISETAN
feeling destinasi bajet terasa ke seluruh anggota badan
makan angin bersama kawan-kawan
hidup bujang memang thumbs up....
bermacam ehem ehem boleh dilakukan bersama
aku menanti siri seterusnya


balik pada kisah
we all teruskan perjalanan menuju kedai mesra petronas
untuk beli bekalan yang lupa dibekalkan ibu bapa masing-masing

aku sudah agak ini akan berlaku
bila apisz, gaban, wher, afdhil dan aku ada
semua sorokkan poket seluar, buat-buat tak tahu ada di kedai


penyelesaiannya: minta yang bekerja. terima kasih boyak.
kau boleh lihat situasi mereka memegang sesuatu selain duit

di sana, kami jumpa seorang minah ni...
dan seperti biasa, bila ada perempuan, siapa paling aktif??
teka teka...


kami selaku rakyat yang peramah dan berbudi dan berbody
melakukan sesi temu bual kosong bersama


Minah kedai mesra: korang semua nak pergi futsal yea??

Geng futsal: aah (seraya bersama)

Minah kedai mesra: owhh... ada yang bekerja tak?

Geng futsal: ada.. (sambil menuju ke arah boyak)

Minah kedai mesra: wah, kerja mana?

Boyak: KLCC

Minah kedai mesra: wah, bestnya.... yang lain ni tak kerja?

Geng futsal selain boyak: tak (sambil buat muka peserta plkn)

Minah kedai mesra: jadi ini semua menghabiskan duit mak bapak la yer??

Geng futsal: (tak mampu berkata apa-apa)



pedih juga terasa.... nak marah, tidak boleh.
memang benar apa yang dikatakan dan dicarutkan beliau

ha, lupakan saja la.... yang penting berfoya-foya..
kami pun bermain futsal
setelah menjadi penjaring terbanyak (mengiktiraf diri sendiri),
aku pun join mereka untuk minta belas kasihan tidur di rumah fadzli malek
dan seperti norma rakyat Malaysia,
setelah penat main bola singgah sebentar pekena roti canai
rumah dia besar macam istanadan bukan istana pasir. aku tak sempat tangkap gambar. tapi beginilah ia.
dan aku sempat ucap subhanallah...
kalau bawa adik-adik aku,
mereka pasti gembira main nyorok-nyorok
kalau bawa ibu bapa,
pasti mereka dengki dan segera call designer untuk renovation


malam tu, perkongsian terbuka
cerita kisah plkn dan cinta remaja,
segala perasaan diluahkan... aku sentiasa jadi pendengar setia


sampai 5.30 pagi baru tidur




makan-makan dan berpisah











semua kembali pulang dan kembali risau








terima kasih semua yang datang










aku gembira lo~~







*keningkening* ^^

Tuesday, March 22, 2011

don't worry don't be puppy...^^


hans0 mahu cuba post yang pendek


sekarang semua dah gila kentang




cuak dengan lagha yang dah dilakukan




bila tiba di usia kini, pelbagai dicuba




semua makin lupa,




hanya ingat adegan-adegan 18++ di fikiran




dan kutuk orang-orang tak betul di pinggiran jalan...





dan mencarut bila memandu di jalan






 ada lebih teruk jadi mat rempit samseng jalanan






dan mat minah jalanG





anyway, esok marilah berjalan





di laluan jalan sekolah reaksi berjuta terpapar





cikgu-cikgu hanya mampu memerhati perjalanan kita




mereka sudah menjalankan apa yang patut














kita pula sudah usaha melebarkan jalan di masa hadapan




sekarang tawakkal di tangan Maha Pencipta, penentu jalan yang lurus




*tamat soalan membina ayat menggunakan 'jalan'*


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

untuk semua candidates....
jangan stress....
jumpa member try buat begini....
yang penting keikhlasan, seronggeng mana kamu terpulang...
video
p/s: jangan pilih yang special sahaja...

Saturday, March 19, 2011

entri 3 in 1

video
saat kau dengar lagu Back to December, Bila Cinta, atau Mirae
kadang-kadang, air mata keluar tak henti
walaupun kau cuba berselindung dalam hujan dan eye-mo

tapi lagu yang hanya berunsurkan patriotisme ini,
telah buat aku senyap seketika,
termenung jauh melupakan segalanya
melupakan entri-entri lucah ayeem ayam dan hamzah ian
melupakan kisah aku bersama mak nyah dan awek fantasi
melupakan diri untuk cakap perghh dan harhar dan keningkening ^^

tiba-tiba wujud perasaan antara aku dengan PLKN tu
bila calculate agak-agak 90++%
betul apa yang emak aku cuba yakinkan aku....
"mula-mula kau benci program ini. 
tapi lepas kau dapat kawan, jumpa perempuan, 
pegang senapang,
berkawad, 
kau lupakan segala kebencian itu. 
malah kau akan rindu bila semuanya sudah tiada"
tapi aku lagi yakin emak aku main cakap jer...

aku yakin semuanya berkisar seperti milo zaman moden....
suka, duka, dan separuh suka separuh duka
1,              2,                     3
3 in 1...
kesemuanya dimuatkan dalam satu peket (kem)

yang nutrition content tu kawan-kawan
mereka saling membantu positif dan negatif.....POSITIF
sama-sama main bola tampar, bertanding kawat, cari kelapa emas time wirajaya
sapukan iodine pada luka, teman kencing malam-malam
tolong "promotekan" diri kat awek, bersihkan bilik angkara banjir...

NEGATIF
sama-sama terjun kolah, cover line orang merokok,
tidur padang kawat, kurang ajar dengan jurulatih,
.....................................................
*tak terdaya untuk menulis*

aku pilih milo sebagai simbolik sebab warna hijau...

warna hijau warna kebangaan Delta
yeahh itu dia thumbs up dari abang smiley emas!!!
kompeni Delta Kem Tegas Mesra yang lain dari yang lain.....
apa yang lain?? 
ada members mata satu? 
ada yang tiada alat sulit ke??



bukan itu maksudku....
tapi ada certain aktiviti rahsia kami.....
1. tonton wayang tengah malam di dorm atas kawalan cikgu
2. mandi sungai sebelum wirajaya
3. keluar jogging dari kawasan kem lebih 2 kali
4. pusat beli-belah rokok
5. satu-satunya kompeni dilanda banjir

dan ahli-ahlinya pun lain dari yang lain....
ada superman(belah kanan).... terkenal dengan aksi-aksi di tandas...
ada adib tigasuku..... terkenal dengan aksi-aksi di luar tandas...
ada peserta terbaik keseluruhan
dan lain-lain... penatlah nak letak gambar sorang-sorang...
tapi peket milo ada tarikh luput juga....
saat ni paling mengharukan
air mata bagai mencurah ke ladang gandum
beret dilambung, jurulatih pun dilambung
video

aku sempat buat drama gak...^^
jadi betullah sangkaan aku....
memang macam milo...













ikan tiga rasa pun betul gak...










p/s: MILO FUZE lagi sedap.... cuba simbolikkan ia...
      mungkin lebih menarik...

Wednesday, March 16, 2011

tak patut di 'sx' kan....

perghh... aku bukan nak jual badan lorhh...

tapi itu dia banner menyambut kepulangan hans0....
berkhidmat untuk negara menghabiskan puluhan ribu...
puluhan ribu wang
puluhan ribu peluh denda pusing padang kawat
puluhan ribu air liur mengumpat......

masa untuk senyum kembali.... yeahh!!!
sebenarnya aku macam sudah hilang dari dunia... mungkin berselindung sementara...
dari dunia penuh krisis dan semakin terhakis ini...
tadi dapat mesej dari iwani...
" assalamualaikum muhd hanis afiq bin bahari... mana sudah menghilang.. mcj xbalas, jarang online, blog xupdate.. haha"

jangan risau, aku belum jadi mat rempit, mat dadah, mahupun bin Mat
salah seorang anak Mat...

kita selitkan kembali cerita 13sx.... (pembaca kebanyakannya high school kan)
tadi aku sesat tercampak kat chow kit.....
1st time jejak sana.... jadi aku hilang panduan...
dan tiada buku panduan juga...
aku pun cari panduan....

jumpa seorang awek duduk tepi jalan tunggu bas.... (bagus tak panduan aku)

tapi aku tak berpandukan mana-mana di awek itu...
aku tengok muka macam kaunter soalan... tanyalah ke mana arah tuju, tujuankuuuuu...
dia tunjuk guna jari telunjuk dan bukan jari hantu....
aku cuba kecilkan mata dan bebolanya sekali....
tengok jam, dah pukul 8.... rumah jauh lagi...

iklan
rumah aku dekat serendah... contact me bila datang...
aku pun redah sahajalah....
kerana aku percaya "redah" itu baik untuk kesihatan...
anyway hati sudah hilang taman...

mula-mula aku lari ma..... lepas itu tiba-tiba rasa tak macho pulak....
aku pun jalan.....

tiba-tiba lagi....
aku rasa nak pandang kiri kanan..... walaupun bukan untuk melintas jalan...

kali ni mata aku tak mengecil, tapi semakin membesar....
badan mak nyah memang mantap ker??

mata aku terlebih fokus pulak... lalu aku mula berzikir...
aku tak tipu... aku memang berzikir...

iklan
sorry, aku tak ada unsur nak racist mana-mana golongan yo

suddenly, salah seorang dari mereka panggil aku dengan buat bunyi "cuit2"
aku cuba mengelak dan cari panduan.....

dan terjumpa seorang awek yang lain.... berpura-pura menjadi pakwenya....
rasa selamat seketika dan sempat "fuhh"

mata aku kali ini juling memandang ke arah belakang...
dia masih mengejar
kepala otak aku hanya memikirkan dua perkara...

1. kalau aku serah diri, ini jadinya....
walaupun tak tahu bagaimana boleh terhasilnya anak daripada 2 lelaki...

2. kalau aku lari, ini jadinya...
aku lari sepantas kilat... (hiperbola) meninggalkan pesaing-pesaing di belakang...
dan tiba di garisan penamat....

ada seorang brother jon yang perasan gelagat aku telah datang tegur aku...
aku yakin dia lelaki sejati...

Brother Jon: kenapa kau lari, dik??

hans0: bahaya bang... ada mak nyah kejar....

Brother Jon: itulah kau.... lain kali pakai seluar jeans dua lapis... baru tak kantoi stim.....



aku tersenyum sungguh lama....



sudah kantoi.....



P/s: jangan pangkah aku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...